Nieuws

Gimenez steekt hand in eigen boezem: 'Ik had de aanvoerder moeten respecteren'

Gimenez steekt hand in eigen boezem: 'Ik had de aanvoerder moeten respecteren'

09-09-2022 09:25

Santiago Gimenez was donderdagavond één van de weinige lichtpuntjes tijdens SS Lazio tegen Feyenoord. De Mexicaan maakte een getergde indruk bij zijn invalbeurt en maakte er zelfs twee. Bij zijn eerste, een strafschop, raakte hij in de clinch met aanvoerder Orkun Kökcü.

Vooraf was bepaald dat Kökcü naar voren zou stappen wanneer er een strafschop zou komen, maar daar had Gimenez op dat moment lak aan. “Natuurlijk, het is de waarheid dat hij bovenaan de lijst staat. Ik had de aanvoerder moeten respecteren”, begint de pas 21-jarige spits tegenover FOX Sports.

“In Mexico leerde ik altijd dat de spits hem moest nemen. De bal pakken en niet meer loslaten”, legt de Mexicaan uit, die beseft dat hij nog het een en ander moet leren. “Nu zit ik in een nieuwe cultuur en moet nog veel leren. Ik probeer dit zo goed en zo snel mogelijk te doen. Er zijn altijd wat ongemakken die in het begin gebeuren als je van de ene cultuur naar de andere gaat. Misschien moeten ze vanaf nu in Zuid-Amerika gewoon leren dat de aanvoerder bepaalt.”

Concurrentiestrijd met Danilo

Waar vorig jaar Bryan Linssen en Cyriel Dessers nog om de spitspositie streden in Rotterdam, is er ook dit seizoen weer sprake van een concurrentiestrijd. Gimenez en Danilo Pereira maken allebei indruk in de punt van de aanval. Van een dergelijke strijd is volgens de Mexicaan geen sprake. “Nee, we werken als een team. Je moet degene voor je niet onderuit halen. Danilo en ik hebben een prima vriendschap, zowel op als naast het veld. We willen allebei het beste voor het team.”