PSG wint mede door Mbappé en Neymar van Juve, remise Milan en overwinning Real

06-09-2022 22:38 Laatste update: 22:57

Paris Saint-Germain heeft mede door een fenomenale Kylian Mbappé en Neymar met 2-1 gewonnen van Juventus. Real Madrid won uit bij Celtic, terwijl AC Milan gelijkspeelde bij RB Salzburg. RB Leipzig verloor in eigen huis van Shakhtar Donetsk.

Al in de vijfde minuut kwam Paris Saint-Germain op voorsprong tegen De Oude Dame. Het was Neymar die de bal op fenomenale wijze over de verdediging van de Italianen wipte. Mbappé nam de bal in een keer op de slof en schoot de bal in de verre hoek. In de 22e minuut was het wéér raak voor PSG. Ditmaal was Achraf Hakimi de aangever bij de 2-0 van Mbappé.

Na rust kwam de ploeg van Massimiliano Allegri terug in de wedstrijd. Het was voormalig FC Groningen-speler Filip Kostic die de voorzet gaf op Amerikaans international Wston McKennie, die snoeihard raak kopte. Bij dat doelpunt verliet Gianluigi Donnarumma zijn doel. De Italiaanse keeper zag er erg ongelukkig uit. Uiteindelijk bleek de fout van de Italiaanse doelman niet fataal, het bleef namelijk bij 2-1 voor de Parijzenaren.

RB Salzburg-AC Milan
Het duel tussen Salzburg en AC Milan eindigde in een 1-1 gelijkspel. De Oostenrijkers kwamen in de 28e minuut verrassend op voorsprong toen Noah Okafor op aangeven van Fernando de 1-0 maakte. In de veertigste minuut kwam Milan langszij via Alexis Saelemaekers, die op aangeven van Rafael Leao kon binnenschieten.

Celtic-Real Madrid
De Madrilenen hebben op bezoek bij Celtic kinderlijk eenvoudig met 0-3 gewonnen. De Schotten wisten één helft weerstand te bieden. In de tweede helft liep Real via Vinícius Junior, Luka Modric en Eden Hazard uit naar 0-3.

RB Leipzig-Shakhtar Donetsk
Mede door een gigantische blunder van Peter Gulacsi kwam Leipzig al vroeg op achterstand. Nadat de Duitsers de 1-1 maakten in de 57e minuut was het één minuut later alweer raak voor de Oekraïners, die uiteindelijk uitliepen tot 1-4. Oud-Ajacied Lassane Traoré maakte het allerlaatste doelpunt.

Benfica-Maccabi Haifa
Het Benfica van Roger Schmidt won in eigen huis met 2-0 van het Maccabi Haifa van Tjaronn Chery. De Portugezen ontdeden zich pas in de tweede helft van Haifa, mede door een fantastisch doelpunt van Alex Grimaldo.