Nieuws

Schreuder blij met reactie van Kudus en Álvarez: Fantastisch opgepakt

Schreuder blij met reactie van Kudus en Álvarez: "Fantastisch opgepakt"

04-09-2022 10:21

Alfred Schreuder is blij met de manier waarop Edson Álvarez en Mohammed Kudus zijn doorgeschakeld na het afketsen van hun transfer. De Ajacieden speelden allebei één helft in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen SC Cambuur.

Álvarez bleef na de rust achter in de kleedkamer, met oog op het Champions League-duel met Rangers, dat aankomende woensdag op het programma staat. "Ik wilde geen risico met hem nemen, ook met hetgeen wat er deze week is gebeurd", vertelt Schreuder tegen Ajax Life. "Edson heeft het fantastisch opgepakt. Hoe hij de dag na de transferwindow praatte… Hij is een hele verstandige jongen, weet precies waar hij mee bezig is en kan goed schakelen. Dat heeft indruk op mij gemaakt. Álvarez heeft aangegeven dat hij er volledig voor Ajax zal zijn. Dat zie je tegen Cambuur ook. Hij beleeft iedere wedstrijd als een finale."

Ook de ingevallen Kudus kon Schreuder wel bekoren. "Hij bracht veel dreiging, jaagde goed door en was balvast. Ik heb al vaker gezegd hoe goed ik hem vind, maar ik heb ook andere spelers. Ik begrijp van iedere speler met die kwaliteiten dat ze teleurgesteld zijn als ze niet spelen. Daar praten we ook over. Natuurlijk is Kudus het niet met mij eens. Het zou gek zijn als hij dat wel is."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!