Nieuws

Jans apetrots op zijn ploeg na winst op PSV: 'Ik ben echt onder de indruk'

Jans apetrots op zijn ploeg na winst op PSV: 'Ik ben echt onder de indruk'

03-09-2022 23:20

Ron Jans kan zijn geluk niet op na de overwinning van FC Twente op PSV. De oefenmeester zag zijn ploeg in de eerste helft een topprestatie op de mat leggen. Dat De Tukkers in de tweede helft verzaakten, doet de goedlachse trainer dan ook niet veel. 

Door twee treffers van Václav Cerny won Twente het duel in eigen huis met 2-1. Vooral in de eerste helft was de ploeg van Jans onnavolgbaar en wist PSV niet waar het het zoeken moest. "Het was geweldig", zegt Jans tegenover ESPN na het duel. "Niet alleen de start. Ik zei ook in de rust: Ik ben echt onder de indruk, jullie zijn zo goed. Onder de druk uit voetballen, er tussendoor, er omheen en goede goals. Het was dik verdiend, toen we één keer te enthousiast waren hebben ze een kans gehad met Gakpo, maar dan hebben we altijd Lars Unnerstall. Die houdt ‘m dan weer tegen, echt geweldig."

In februari kwam FC Twente met 3-0 voor tegen de Eindhovenaren, maar kwamen de bezoekers terug en werd het 3-3. Dat was deze keer niet het geval. "Nu hebben we het, na een moeilijk kwartier na rust, toch over de streep getrokken. En ik denk ook verdiend. Tegen PSV hebben we dit vorig seizoen de eerste helft ook laten zien. Alleen je denkt wel hoe het zal gaan met een geïmproviseerd middenveld. Maar Kjølø en Rots hebben het de eerste helft fantastisch ingevuld", besluit Jans tevreden. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!