Nieuws

Van Dijk ontsnapt aan rode kaart: 'Voetbal speel je niet in slow motion'

Van Dijk ontsnapt aan rode kaart: 'Voetbal speel je niet in slow motion'

03-09-2022 16:46

Virgil van Dijk speelde zaterdagmiddag gelijk met Liverpool tegen Everton. De captain van The Reds maakt zich nog geen zorgen. Ook ontsnapte hij aan een rode kaart, na een flinke charge op Amadou Onana.

“Of ik kan leven met een gelijkspel? Dat zal wel moeten”, begint Van Dijk voor de camera’s van ViaPlay. “Everton had een afgekeurde goal en twee grote mogelijkheden waarbij Alisson ons redt. Wij hebben misschien wel vijf keer de paal of lat geraakt. Misschien hadden we iets scherper kunnen zijn. Voor ons voelt het alsof we hier punten hebben laten liggen. Voor Everton voelt het meer als een overwinning, dat zegt alles over de situatie waar we in zitten.”

Halverwege de tweede helft ontsnapte de Oranje-vedette aan een rode kaart. Zelf is Van Dijk het daar niet helemaal mee eens. “Ik heb de intentie om de bal te spelen. Ik weet ook wel dat alles tegenwoordig in slow motion wordt bekeken en dan ziet het er al snel ernstig uit. In slow motion was het misschien rood, ja. Voetbal is niet in slow motion. Ik heb de intentie om de bal te spelen, maar ik ben iets te laat.”

Van Dijk is momenteel niet zo soeverein als dat hij normaal is bij Liverpool, maar zich druk maken doet hij zeker niet. “Ik ben nog steeds groeiende. Er ligt veel druk om mij en daar heb ik zelf voor gezorgd. Alles wat ik doe, wordt nu heel breed uitgemeten. Ik weet dat het beter kan, maar ik ben geen robot. Vaak denken mensen dat ik dat wel ben en dat je foutloos een wedstrijd kan spelen. Dat heb ik te accepteren. Ik kan beter en dat probeer ik iedere dag te doen.”