Nieuws

'Gakpo-vraagprijs schrikt clubs af: aanvaller getaxeerd op 'miljoenen minder''

'Gakpo-vraagprijs schrikt clubs af: aanvaller getaxeerd op 'miljoenen minder''

31-08-2022 16:34
3

Het is volgens het Eindhovens Dagblad aannemelijk dat Cody Gakpo ook dit seizoen 'gewoon' voor PSV speelt. De vraagprijs van de Brabanders voor de sterspeler zou te gortig zijn voor geïnteresseerde clubs.

Zoals inmiddels bekend is verlangen de Eindhovenaren vijftig miljoen euro voor de aanvaller, voordat er nagedacht wordt over een transfer. Het ED weet dat Southampton de enige club die tot dusver een formeel bod heeft uitgebracht. De 35 miljoen euro die The Saints boden voor Gakpo werd als onvoldoende bestempeld.

PSV is niet bereid om water bij de wijn te doen en houdt vast aan de vraagprijs die vijftien miljoen euro hoger ligt. Deze taxatie schiet geïnteresseerde Premier League-clubs (naar verluidt onder meer Leeds United, Southampton en Everton) in het verkeerde keelgat. 'Britse clubs hikken aan tegen die prijs en vinden dat Gakpo zonder noemenswaardige Champions League-ervaring meerdere miljoenen minder waard is', schrijft het dagblad.

Gakpo zelf wil dolgraag de overstap maken naar Engeland en is ook bereid om een last-minute transfer te maken. De Nederlandse transfermarkt sluit 31 augustus om 00.00 uur, waar de periode in de Premier League een dag langer duurt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!