Nieuws

Utrecht biedt pechvogel Maeda nieuwe kans: 'Droom om in Europa te voetballen'

Utrecht biedt pechvogel Maeda nieuwe kans: 'Droom om in Europa te voetballen'

31-08-2022 11:38

FC Utrecht heeft Naoki Maeda nog een seizoen gehuurd van het Japanse Nagoya Grampus. De Domstedelingen hebben een optie tot koop bedongen in de huurovereenkomst.

Dat bevestigt de club op de officiële kanalen. Utrecht huurde Maeda afgelopen halfjaar al van Nagoya Grampus, maar Japanner had deze huurperiode graag anders voor zich gezien. De 27-jarige vleugelaanvaller liep in zijn debuutwedstrijd tegen Ajax een zware blessure op. Nadat hij in Nederland revalideerde, mag hij zich vanaf woensdag weer officieel speler van Utrecht noemen.

"Het was voor Naoki een droom om in Europa te mogen voetballen en aan die droom kwam abrupt een einde tijdens de competitiewedstrijd tegen Ajax vorig seizoen", zegt technisch directeur Jordy Zuidam op de clubsite. "Hij heeft zijn Europese droom echter nooit opgegeven en we hebben hem na zijn revalidatietraject de mogelijkheid geboden om volledig fit te worden binnen onze club. We zijn trots en blij dat een speler met een enorme drive en doorzettingsvermogen zoals Naoki nu verbonden blijft aan onze club en zijn content met het perspectief dat we hebben om Naoki ook na dit seizoen te kunnen behouden voor FC Utrecht."