Transfernieuws

'Club Brugge breekt transferrecord voor bankzitter van het Benfica van Schmidt'

'Club Brugge breekt transferrecord voor bankzitter van het Benfica van Schmidt'

29-08-2022 12:27 Laatste update: 12:29

Club Brugge gaat zich versterken met Roman Yaremchuck. De 26-jarige spits komt over van het Benfica van Roger Schmidt, dat maximaal negentien miljoen euro ontvangt voor de Oekraïner, meld Het Laatste Nieuws.

Met het binnenhalen van Yaremchuck verbreekt Club Brugge haar eigen transferrecord. De negentien miljoen die in totaal gemoeid is met de transfer, bestaat uit zestien miljoen vast plus drie miljoen aan bonussen.

De komst van de Oekraïense spits is bijzonder te noemen. Benfica heeft zich net geplaatst voor de Champions League en er waren genoeg clubs die interesse toonde in de diensten van de aanvaller. Volgens het Belgische medium was ook het Spaanse Sevilla geïntereseeerd.

Yaremchuck had de nodige concurrentie in Portugal. De explosieve spits ziet de 21-jarige Conçalo Ramos de een na de andere goal maken, waardoor hij genoegen moest nemen met een plek op de bank. Dat lijkt bij Brugge niet het geval te worden. De spits begint aan zijn tweede periode in België. Eerder stond hij al bij KAA Gent onder contract.