Opstellingen

Veranderingen in opstellingen bij Bayern en Real: Carvajal en De Ligt keren terug

Veranderingen in opstellingen bij Bayern en Real: Carvajal en De Ligt keren terug

8 mei - 11:00

Real Madrid en Bayern München zullen samen moeten gaan uitvechten wie de tegenstander wordt van Borussia Dortmund in de finale van de Champions League. Er was goed nieuws voor Matthijs de Ligt van Thomas Tuchel. Hoe zien de vermoedelijke opstellingen er mogelijk uit? VoetbalNieuws.nl geeft je een beeld. 

Het was een groot gemis voor De Ligt dat hij het eerste deel van het tweeluik met Real Madrid moest missen. De Nederlander had zich net terug in de basis gevochten, maar werd niet fit verklaard na een opgelopen blessure tegen Eintracht Frankfurt. Kim Min-jae speelde daarom de heenwedstrijd, maar Tuchel had vast voor een andere prestatie van de Koreaan gehoopt. Zowel bij de eerste als de tweede treffer zag hij er niet goed uit en na afloop leverde de Bayern München-trainer ook kritiek.

De Nederlander keert dus terug in de basis, maar dat was al te horen tijdens de persconferentie van Tuchel voorafgaand aan de wedstrijd. Toch mist Der Rekordmeister ook twee andere spelers. Kingsley Coman en Raphaël Guerreiro moeten het duel aan hun neus voorbij laten gaan. Wel keert Jamal Musiala terug. Het grote talent werd niet gebruikt in de 3-1 verliespartij van Bayern afgelopen weekend.

Carlo Ancelotti maakte in de competitiewedstrijd tegen laagvlieger Cádiz gebruik van een gerouleerd elftal en dus zette hij bijna al zijn spelers op de bank. Het B-elftal van Real Madrid kende vervolgens geen moeite en won met 3-0. Onder de lat was er de terugkeer van Thibaut Courtois, maar tijdens het Champions League-duel met Bayern keert Andriy Lunin weer terug. 

Lucas Vázquez kreeg na het heenduel veel kritiek te verduren en de Spanjaard zal in de terugwedstrijd dan ook weer op de bank beginnen. Dani Carvajal keert terug van zijn schorsing en zal zijn positie overnemen rechtsachterin. De enige Madrileen die nog altijd in de lappenmand zit is David Alaba. Uit blijk van dank voor gedane diensten zal de Oostenrijker wel op de bank zitten, maar door zijn kruisbandblessure is hij nog altijd niet beschikbaar. 

Opstelling Real Madrid: Lunín; Carvajal, Rüdiger, Tchouaméni, Mendy; Valverde, Kroos, Camavinga, Bellingham; Vinicius, Rodrygo.

Opstelling Bayern München: Neuer; Kimmich, De Ligt, Dier, Mazraoui; Goretzka, Laimer; Sané, Müller, Musiala; Kane.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!