In dit jaar speelde een Belgische club voor het laatste een Europese halve finale

8 mei - 10:00 Laatste update: 10:00

Club Brugge treedt in de halve finale van de UEFA Europa Conference League aan tegen Fiorentina en is daarmee de eerste club uit België die sinds lange tijd de halve finale van een Europees toernooi speelt. VoetbalNieuws.nl vertelt je precies wanneer er voor het laatst een Belgische club in de halve finale van een Europees toernooi speelde.

In dit seizoen was er voor het laatst een Belgische halve finalist in Europa

Royal Antwerp FC wist in het seizoen 1992/93 de finale van de Europa Cup II te bereiken. Uiteindelijk verloor de ploeg van het Italiaanse Parma. De Europa Cup II werd opgericht in 1960 en diende als Europees toernooi voor landelijke bekerwinnaars. Uiteindelijk werd dit toernooi in 1999 gefuseerd met de UEFA Cup, de voorloper van de huidige Europa League. In de jaren die daarna volgden, wist geen enkele club uit België minimaal de halve finale en zelfs de finale van een Europees toernooi te halen.

Anderlecht vorig seizoen dichtbij halve finale

Vorig seizoen kwam RSC Anderlecht nog het dichtst bij een plek in de halve finale van de Conference League. Uiteindelijk boog de ploeg uit Brussel na strafschoppen in Alkmaar voor AZ. KAA Gent verloor in diezelfde ronde van de Conference League over twee wedstrijden van de latere winnaar, West Ham United. Union Saint-Gilloise moest over twee duels in de kwartfinale van de Europa League zijn meerdere erkennen in Bayer Leverkusen.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!