Nieuws

'Lang stond bij oplopen van laatste blessure langer op veld dan de afspraak was'

'Lang stond bij oplopen van laatste blessure langer op veld dan de afspraak was'

8 mei - 14:00 Laatste update: 14:05

De laatste keer dat Noa Lang geblesseerd raakte aan de hamstring, speelde hij langer dan aanvankelijk gepland, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De aanvaller van PSV kwam dinsdagavond in opspraak na een opmerkelijk bericht op social media.

Na de kampioensfestiviteiten besloot Lang dat het tijd was om van zich te laten horen. De aanvaller baalde ervan dat hij geen grote rol had kunnen spelen in de titelstrijd en dat komt mede door de blessures die hij heeft opgelopen. Volgens Lang zijn er drie verkeerde diagnoses gesteld, waardoor hij nu zo lang aan de kant staat. De speler neemt niemand iets kwalijk, maar PSV reageerde via Voetbal International al dat zij zich niet herkennen in de woorden.

Het ED komt nu met een nieuwe onthulling. De blessure van Lang zou extern behandeld zijn, in Amsterdam. Toch heeft de staf van PSV mogelijk een flater geslagen tijdens het duel met Almere City, de laatste keer dat Lang geblesseerd raakte. 'Vanuit de medische staf naar de technische staf was aangegeven dat hij maar zestig minuten kon spelen. Hij ging na een sprint tijdens dat duel na 65 minuten met zware klachten van het veld, vijf minuten later dan gepland', aldus het medium, dat niet met zekerheid wil zeggen of dat nou echt het probleem is geweest. Opmerkelijk is het wel.

De situatie rondom Lang is de volgende 'naald in een open zenuw'. De medische staf van PSV ligt al langere tijd onder een vergrootglas bij de achterban van de club, klinkt het. Een voorbeeld daarvan is de situatie rondom Noni Madueke. De Engelsman liep keer op keer spierblessures op en daar werden ze ook binnen PSV op aangekeken.