Transfernieuws

'Antony is beter af bij United, terwijl Gakpo juist een jaar langer moet blijven'

'Antony is beter af bij United, terwijl Gakpo juist een jaar langer moet blijven'

29-08-2022 06:48

Ajax-speler Antony doet er volgens Valentijn Driessen goed aan nu te vertrekken naar Manchester United. De Premier League ligt de Braziliaan beter op zowel sportief als financieel vlak, terwijl Cody Gakpo het beste nog een seizoen kan rijpen in de Eredivisie, aldus de chef voetbal van De Telegraaf. 

In zijn column voor De Telegraaf bespreekt Driessen de opties van Antony en Gakpo. Met nog drie dagen te gaan op de transfermarkt hebben beide spelers haast met het kiezen van een nieuwe mogelijke bestemming. Het werd zondagavond bekend dat Ajax en United rond zijn voor Antony en een bedrag van honderd miljoen euro gaan innen. United is wat Driessen betreft de juiste stap voor Antony. 

'Antony wordt met een Nederlandse bril geadviseerd om Ajax trouw te blijven en dan na het WK in 2023 een mooie stap te maken naar het buitenland. Alleen speelt Antony al in het buitenland en komt hij uit een weinig benijdenswaardige situatie in Brazilië. Het financiële plaatje, zichzelf, zijn familie, kinderen en kinds kinderen onafhankelijk te voetballen is z’n grootste drijfveer', schrijft Driessen. 'Gakpo komt uit een heel ander nest waarbij niet alles is gericht op zo snel en zo veel mogelijk geld verdienen. Bij hem en zijn familie weegt het sportieve traject zwaar en heerst de gedachte dat de financiële component dan vanzelf in orde komt.'

Het verschil in bondscoach is voor beide spelers ook een belangrijke factor, stelt Driessen. 'De combinatie Premier League-Manchester United weegt voor bondscoach Tite van Brazilië veel zwaarder dan Eredivisie-Champions League-Ajax. De Engelse combinatie geeft Antony ook een streepje voor op zijn concurrenten bij het Braziliaanse elftal. Bij Louis van Gaal werkt dat niet zo. Hij is wars van de status van een club of competitie bij het samenstellen van zijn WK-selectie. Anders zou hij nauwelijks een Eredivisie-speler selecteren', besluit Driessen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!