Nieuws

''Als ik Gakpo was, zou ik bedanken voor de eer en zeggen: ik blijf bij PSV''

''Als ik Gakpo was, zou ik bedanken voor de eer en zeggen: ik blijf bij PSV''

25-08-2022 17:15
1

Als het aan René Meulensteen ligt, kan Cody Gakpo beter niet de overstap naar Manchester United maken. Tegenover het Algemeen Dagblad laat de voormalig rechterhand van Sir Alex Ferguson weten dat hij zijn twijfels heeft over het transferbeleid van zijn oude club.

"Ze proberen Antony en Cody Gakpo nog te halen, maar daar heb ik ook mijn vraagtekens bij. Die jongens zijn fantastisch in de eredivisie, maar dat is geen garantie dat ze hier continu het verschil kunnen maken", aldus Meulensteen. "Het transferbeleid is een grote warboel. Ze zitten al zo lang achter Frenkie de Jong aan, dat ging niet door. Toen wilden ze Adrien Rabiot, dat lukte ook niet. Marko Arnautovic ook niet."

Meulensteen adviseert Gakpo de overstap niet te maken. "Als ik Gakpo was, zou ik bedanken voor de eer en zeggen: ik blijf bij PSV. Ik zou tegen hem zeggen: jongen, er komen nog wel meer clubs. Bij PSV had je de kans om Champions League spelen, daar ben je op dit moment bij Manchester United niet zo zeker van."

Ook voor Erik ten Hag heeft de oud-assistent van United advies. "Ten Hag moet slim zijn. Zo min mogelijk lange interviews geven, maar zorgen dat de boel op de rit komt. Anders sta je je elke week te verontschuldigen. De media-aandacht is hier honderd keer erger dan bij Ajax. Het belangrijkste voor hem nu is een reeks overwinningen, want dat geeft rust", legt de trainer uit. "Als hij mij wel gebeld had? Dan had ik gevraagd: heb je enig idee waar je aan begint?"

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!