Nieuws

Puig kraakt Barça: 'De club zet spelers onder druk, er zijn ook andere manieren'

Puig kraakt Barça: 'De club zet spelers onder druk, er zijn ook andere manieren'

24-08-2022 09:41

Riqui Puig is de volgende speler die zich beklaagt over de behandelingswijze van FC Barcelona. De Spanjaard maakte deze zomer een transfer naar LA Galaxy, maar vindt dat hij flink onder druk is gezet in Catalonië.

De 23-jarige Puig stond altijd te boek als een groot talent bij Barcelona, maar tot een echte vaste basisplek kwam het nooit. Deze zomer besloot ‘de nieuwe Iniësta’ om zijn heil ergens anders te gaan zoeken, in de Verenigde Staten.

Afgelopen vrijdag debuteerde de middenvelder in de MLS en raakte hij in gesprek met de Amerikaanse media. Daarin liet hij blijken niet tevreden te zijn met de manier waarop hij naar uitgang is gegaan. “Het was een zware maand voor mij. Ik maakte gedurende de voorbereiding geen deel meer uit van de selectie. De clubleiding zet op die manier spelers onder druk om weg te gaan, maar er zijn ook andere manieren mogelijk”, aldus de Spanjaard.

“Ik vond het zwaar om in Barcelona achter te blijven en voor mezelf te moeten trainen, met nog vier andere spelers in hetzelfde schuitje. Na al die jaren bij de club deed het mij pijn dat het team in de VS oefenduels afwerkte en ik was achtergebleven”, besluit Puig.

Puig is niet de enige speler die dit gevoel heeft overgehouden aan Barcelona. Ook Dani Alves liet zich eerder al uit teleurgesteld te zijn met de manier waarop de club zijn vertrekkende spelers behandelt.