Nieuws

'Ik weet niet of Berghuis gaat muiten bij Ajax, had hij bij Feyenoord wel gedaan'

'Ik weet niet of Berghuis gaat muiten bij Ajax, had hij bij Feyenoord wel gedaan'

16-08-2022 10:44 Laatste update: 10:47
1

Jan Boskamp kan er niet over uit dat Steven Berghuis het kind van de rekening is geworden bij Ajax. De aanvaller annex middenvelder moet genoegen nemen met een plek op de bank, omdat Dusan Tadic naar tien verschuift.

Boskamp is het ermee eens dat Tadic niet meer in de spits wordt opgesteld. "Met Tadic in de punt had je geen aanspeelpunt", aldus de oud-voetballer bij Vandaag Inside. "Brobbey was het beste voor de ploeg. Die vond ik zo goed. Hij is altijd aanspeelbaar. Dan ben je zo goed voor de ploeg."

Trainer Alfred Schreuder greep voor het duel met FC Groningen in en posteerde Tadic in plaats van in de spits op tien. Dat ging ten koste van Berghuis. "Onterecht. Hij speelde goed achter de spits. Ik zou Tadic ernaast zetten. Die speelde op links omdat hij daar de ruimte krijgt en in de spits speelde hij omdat hij dan uit de spits kan komen. In de competitie gaat het wel op tien, maar ik vind Berghuis daar beter."

Berghuis was zichtbaar gefrustreerd, maar maakte een goede indruk na zijn invalbeurt bij de Amsterdammers. Of de aanvaller genoegen neemt met een plek op de bank, durft Boskamp niet te zeggen. "Ik weet niet of Berghuis gaat muiten nu. Bij Feyenoord had hij dat wel gedaan. Als dat daar was gebeurd, was een gedeelte van de tweede ring al afgebroken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!