Nieuws

KNVB bevestigt: Van Gaal leidt Oranje tegen Noorwegen vanuit skybox

KNVB bevestigt: Van Gaal leidt Oranje tegen Noorwegen vanuit skybox

16-11-2021 14:56

Louis van Gaal neemt tijdens de beslissende WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Noorwegen plaats in een skybox, bevestigt de KNVB aan het Algemeen Dagblad.

Bij het wegzetten van zijn fiets zondagavond gleed Van Gaal uit en brak hij zijn heup. De verwachting was dat de bondscoach tegen de Noren in een rolstoel langs de lijn zou verschijnen. Dat blijkt niet het geval te zijn: de afstand tussen kleedkamer en dug-out is niet snel genoeg te overbruggen voor Van Gaal.

Een woordvoerder van de KNVB laat in gesprek met het Algemeen Dagblad weten dat Van Gaal plaats zal nemen in een skybox. "De skybox is aan de kant van de Maastribune, dichtbij de kleedruimte, dus hij hoeft niets te missen". Vanuit die positie zal Van Gaal tijdens de wedstrijd communiceren met zijn assistenten Danny Blind en Henk Fraser.

De belangen zijn groot: de wedstrijd tegen Noorwegen moet minimaal resulteren in een gelijkspel voor het Nederlands elftal om directe kwalificatie voor het WK te bewerkstelligen. Bij een nederlaag tegen de Noren en winst van Turkije tegen Montenegro, eindigt Oranje zelfs als derde.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!