Nieuws

'Vermoedelijke opstelling Oranje: Van Gaal voert drie wijzigingen door'

'Vermoedelijke opstelling Oranje: Van Gaal voert drie wijzigingen door'

16-11-2021 11:27

Het Nederlands elftal speelt dinsdagavond de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen. Het Algemeen Dagblad claimt dat bondscoach Louis van Gaal drie wijzigingen gaat doorvoeren in zijn opstelling.

Mark Flekken staat volgens het AD op doel. De doelman, die vermoedelijk de voorkeur krijgt boven Jasper Cillessen en Tim Krul, is pas sinds dit seizoen verzekerd van een basisplaats bij Bundesliga-club SC Freiburg. Nu staat hij voor zijn debuut in Oranje in een wedstrijd waar de belangen extreem groot zijn.

Matthijs de Ligt is de logische vervanger van de geblesseerde Stefan de Vrij en de verwachting is dat Steven Bergwijn de voorkeur krijgt boven Donyell Malen. De aanvaller van Borussia Dortmund speelde een matige wedstrijd in Montenegro en werd in de rust al gewisseld door Van Gaal.

Bij winst of een gelijkspel tegen Noorwegen plaatst Nederland zich direct voor het WK. Bij een nederlaag moet worden gehoopt dat Turkije niet wint van Montenegro. Anders is uitschakeling een feit.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Flekken; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind; Frenkie de Jong, Wijnaldum, Klaassen; Bergwijn, Memphis, Danjuma.

Vermoedelijke opstelling Noorwegen: Nyland; Pedersen, Strandberg, Hanche-Olsen, Meling; Thorsby, Normann, Odegaard; Solbakken, Elyounoussi, Sorloth.