Nieuws

Harroui blij met uiverkiezing Marokko: 'We hebben een fantastisch team'

Harroui blij met uiverkiezing Marokko: 'We hebben een fantastisch team'

05-10-2021 09:28

Abdou Harroui sluit deze week voor het eerst aan bij de selectie van het Marokkaanse elftal. De voormalig jeugdinternational van Oranje voorspelt een gouden toekomst met De Leeuwen van de Atlas.

Maandag stond voor voor de speler van Sassuolo de eerste training op het programma. "Ik ben erg blij hier te zijn. Mijn vader was blij. Mijn moeder kijkt weinig voetbal, maar zij is natuurlijk ook heel blij. Ik ben hier om het team te helpen, maar ik moet ze nog leren kennen", vertelt hij vol zelfvertrouwen.

Op de bondswebsite van Marokko spreekt de oud-Spartaan hoge verwachtingen uit. "We hebben een fantastisch team, waarmee we de Afrika Cup kunnen winnen en goede resultaten kunnen boeken op het WK." De eerste indruk is in elk geval goed, maar er is voldoende werk aan de winkel voor het Marokkaanse elftal, waar Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui geen onderdeel van uitmaken.

Harroui speelt deze interlandperiode drie WK-kwalificatieduels met Marokko. Twee daarvan speelt het Noord-Afrikaanse land tegen Guinee-Bissau, de andere tegen Guinee. Marokko staat tweede in de groep, met één punt minder dan koploper Guinee-Bissau. Wel heeft Marokko pas één wedstrijd gespeeld. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!