Opinie

'Het doet pijn als je de verhalen en roddels over Ihattaren leest'

'Het doet pijn als je de verhalen en roddels over Ihattaren leest'

03-08-2022 10:57
1

De situatie waarin Mohamed Ihattaren zich bevindt doet pijn bij PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. De journalist heeft zijn twijfels of de Ajax-huurling geschikt is om als profvoetballer door het leven te gaan.

Ihattaren liet na een periode van afwezigheid, wegens vermeende bedreigingen uit het criminele circuit, dinsdag weer van zich horen. De technisch begaafde voetballer plaatste op Instagram een foto met daarop het bijschrijft 'back in business'.

Als voormalig PSV-talent wordt de ED-journalist gevraagd naar de situatie van de jonge voetballer. "Het doet pijn als je al die verhalen leest en de roddels hoort", zegt Elfrink in de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. "Het gaat bij hem veel te veel over dingen die niet over voetbal gaan. Ik weet wat hij kan. Maar hij moet zichzelf afvragen of hij 365 dagen per jaar profvoetballer wil zijn. Het vraagt zoveel van een speler. Kijk eens naar een Luuk de Jong of Marco van Ginkel na drie jaar blessureleed. Kan hij die offers opbrengen?"

Over de voetballende kwaliteiten van Ihattaren is Elfrink lovend. "Je weet wat hij kan. Ik wil niet overdrijven, maar hij is een virtuoos. Aan de bal is het een fantastische voetballer. Het complete pakket had hij in mijn ogen bij PSV nog niet. In het huidige tijdperk kan je niet meer volstaan met hetgeen waar hij in uitblinkt. Je moet omschakelen, vechten en duels winnen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!