Nieuws

Oranje-opponent Qatar kiest trainingskamp van half jaar ter voorbereiding WK

Oranje-opponent Qatar kiest trainingskamp van half jaar ter voorbereiding WK

29-07-2022 07:15

De nationale ploeg van Qatar heeft besloten om zich tijdens een trainingskamp van zes maanden voor te bereiden op het WK, meldt BBC. De tegenstander van het Nederlands elftal wil zo optimaal kunnen presteren tijdens het eindtoernooi in hun eigen land.

In juni kwam de 27-koppige selectie van Qatar bij elkaar om te beginnen aan hun voorbereiding op het WK. Ze begonnen hun reis in Spanje om daarna door te reizen naar Oostenrijk. In laatstgenoemd land heeft Qatar een toernooitje met Marokko, Ghana en Jamaica. Het idee schijnt te stammen uit de tijd dat Guus Hiddink bondscoach was van Zuid-Korea. Zij gingen toen ook vijf maanden op trainingskamp voor het eindtoernooi en haalden uiteindelijk de halve finale. Nederland speelt op 29 november de poulewedstrijd tegen het gastland van het WK.

Het idee kan op niet veel sympathie rekenen van teams uit de Qatar Super League. Zij kunnen namelijk het komende half jaar niet beschikken over hun belangrijkste binnenlandse spelers. "Geen competitieve wedstrijden kunnen spelen is het grootste nadeel aan dit idee", vertelt een bron binnen de QSL aan de BBC. "Bij vriendschappelijke wedstrijden heb je niks te winnen of te verliezen. De spelers trainen niet de hele tijd en kunnen wel hun familie meenemen en met vrije dagen terugvliegen naar Qatar. Anders wordt het een soort militair kamp en dat is niet de identiteit van ons land."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!