Nieuws

Wiegman één overwinning verwijderd van eeuwige roem: 'De vloek is voorbij'

Wiegman één overwinning verwijderd van eeuwige roem: 'De vloek is voorbij'

28-07-2022 10:38 Laatste update: 10:40

Sarina Wiegman is inmiddels een grote naam in Engeland. De bondscoach van The Lionesses bereikte dinsdag de finale van het EK Vrouwen door Zweden met 4-0 van de mat te spelen. Voetbalminnend Engeland is niets dan lovend over de Nederlandse trainer. 

"De vloek is over!", scandeerde BBC Radio na het eindsignaal tegen Zweden. De Engelse vrouwen bereikten in 1984 en 2009 al de EK-finale, maar verloren beide keren. Wiegman treft zondag Duitsland, dat op woensdag met 2-1 van Frankrijk wist te winnen. Wiegman is één overwinning verwijderd van een tweede Europese titel op het EK Vrouwen. In 2017 lukte het Wiegman al de titel met de Oranje Leeuwinnen te pakken. 

"Ik ben nog nooit zo trots geweest op een Engels team", stelde Arsenal-legende en BBC-analist Ian Wright na de gewonnen wedstrijd op dinsdag. "Wat zij nu doet is ongelooflijk. Wiegman en de meiden geven dit land de allergrootste injectie voor het vrouwenvoetbal. Ieder meisje zal nu willen gaan voetballen."

"De sport was hier al onderweg, maar het heeft nu echt een enorme boost gekregen", zegt Wiegman, opgetekend door De Telegraaf. "We zijn kennelijk heel inspirerend. Ik hoop dat veel meisjes en jongens weer gaan voetballen. Niet alleen in Engeland, maar over de hele wereld. Nee, het went nooit. Het is niet normaal, dat besef ik heel goed", besluit Wiegman.