Nieuws

United-icoon verbijsterd na nieuwe Barça-deal: 'Dit is gooien met een dobbelsteen'

United-icoon verbijsterd na nieuwe Barça-deal: 'Dit is gooien met een dobbelsteen'

22-07-2022 14:58 Laatste update: 15:15

Gary Neville snapt werkelijk niets van het financiële beleid van FC Barcelona. Ondanks de bijzonder penibele situatie van de club wordt de ene na de andere dure aankoop binnen gehengeld. Het Manchester United-icoon vindt dat de Spaanse grootmacht veel risico neemt.

De Catalanen gaan gebukt onder een enorme schuldenlast van 1,3 miljard euro. President Joan Laporta doet er alles aan om de financiële positie te verbeteren. Zo verkocht hij onder meer de naam van het Camp Nou aan Spotify. Vrijdag werd bekend dat FC Barcelona voor 25 jaar afstand doet van 15% van de televisierechten aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij Sixth Street.

In een eerder stadium deed de club al afstand van 10% van de rechten, waardoor Barcelona in totaal vijfhonderd miljoen euro beschikbaar krijgt. Dankzij de deal werden onder meer Raphinha, Robert Lewandowski, Andreas Christensen en Franck Kessié binnengehaald. 'Het is een wanhopige club met een schuld van 1,2 miljard pond die een toekomstige inkomstenbron verkoopt. Vervolgens wordt het geld uitgegeven aan spelers die het 'hopelijk' goed gaan doen', brandt Neville los. 'Het is als gooien met een dobbelsteen wat deze gigantische club doet.'