Transfernieuws

Vitesse dendert door op transfermarkt en huurt Nederlander (18) van VfB Stuttgart

Vitesse dendert door op transfermarkt en huurt Nederlander (18) van VfB Stuttgart

22-07-2022 13:48 Laatste update: 13:56

Het begin van de transferperiode was weifelend voor Vitese, maar inmiddels zijn de Gelderlanders aardig op stoom. Mohamed Sankoh - jeugdinternational namens Nederland - is de volgende speler die naar Arnhem komt. VfB Stuttgart heeft het tijdelijke vertrek van de Nederlander bevestigd.

Hij wordt door de Duitse club voor één jaar verhurud aan Vitesse. Sankoh werd door Stoke City weggeplukt uit de jeugdopleiding van Sparta en belandde via Engeland bij Die Schwaben. Daar leek hij een rooskleurige toekomst tegemoet te gaan, toen hij in augustus 2021 debuteerde voor het vlaggenschip van de club.

In zijn eerste wedstrijd voor de hoofdmacht van VfB Stuttgart sloeg het noodlot echter direct toe tegen Greuther Fürth. Sankoh raakte ernstig geblesseerd aan zijn knie en miste de rest van het seizoen. Inmiddels is de spits weer hersteld en heeft hij zijn eerst minuten bij de O21-ploeg er inmiddels opzitten.

Volgens de Stuttgarter Nachrichten gaven de reputatie van de Duitse trainer Thomas Letsch de doorslag. Vitesse gaat de Nederlander huren voor de rest van het seizoen. Na Carlens Arcus (Auxerre), Melle Meulensteen (RKC Waalwijk), Ferro (Benfica) en Ryan Flamingo (Sassuolo) is Sankoh de vijfde aanwinst. Daarnaast is de club bezig met de komst van Feyenoord-middenvelder Mark Diemers.