Transfernieuws

Fortuna Sittard maakt komst Guth bekend: 'Guth to see you here!'

Fortuna Sittard maakt komst Guth bekend: 'Guth to see you here!'

21-07-2022 19:23

Fortuna Sittard heeft de transfer van Rodrigo Guth bevestigd. De Braziliaan van Duitse komaf tekent een vijfjarig contract in Sittard. Het afgelopen seizoen kwam Guth uit voor NEC, dat hem huurde van Atalante Bergamo. 

Dat meldt Fortuna via de officiële kanalen. NEC was blij met de centrale verdediger en wilde graag met hem verder, maar Fortuna had sterkere financiële middelen tot beschikking en heeft de speler vastgelegd. "Ik ben enorm blij dat ik mijn carrière in Nederland voort kan zetten. Mijn periode in Nijmegen is mij goed bevallen en ik kijk uit naar mijn volgende hoofdstuk in de Eredivisie. Ik wil Fortuna Sittard bedanken voor het vertrouwen en kan niet wachten om op het veld te staan", zegt Guth op de clubwebsite van Fortuna. 

Technisch manager Sjoerd Ars is blij met de komst van Guth. "Rodrigo is een speler die uitstekend in het profiel past dat we vooraf hadden geschetst. We zien hem als een moderne, complete verdediger, die samen met Siovas een fantastisch duo gaat vormen. Ons vertrouwen in Rodrigo blijkt wel uit het vijfjarige contract, we gaan veel plezier aan hem beleven."

Guth is de zesde aanwinst van Fortuna, dat deze transferperiode flink aan de selectie aan het bouwen is. Iñigo Córdoba moet aanwinst nummer zeven worden en staat op het punt een driejarig contract te tekenen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!