Nieuws

Van Gaal begint met Malen óf Bergwijn in de basis: 'Ik ben er klaar voor!'

Van Gaal begint met Malen óf Bergwijn in de basis: 'Ik ben er klaar voor!'

09-11-2021 16:28 Laatste update: 16:48

Louis van Gaal ziet dat hij door het gemis van Steven Berghuis slechts twee opties heeft voor de positie van rechtsbuiten. Donyell Malen of Steven Bergwijn staat tegen Montenegro en Noorwegen aan de aftrap, verklapt de bondscoach.

Berghuis haakte geblesseerd af, waardoor Tottenham Hotspur-aanvaller Bergwijn werd opgeroepen. De afgelopen vijf interlands speelde de Ajacied op de rechterflank. "Nu gaat er iemand anders spelen, zo simpel is het", windt Van Gaal er geen doekjes om. Arnaut Danjuma en Noa Lang beschouwt de bondscoach als échte linksbuitens, waardoor er twee opties overblijven. 

Van Gaal stelt dat hij uitvoerig spreekt met zijn buitenspelers waar hun voorkeuren liggen. "Maar de voorkeuren van de spelers gaan nu even opzij." Alleen Malen en Bergwijn komen ervoor in aanmerking. Eerstgenoemde kwam enthousiast binnen in Zeist. "Malen zei toen hij binnenkwam: ik ben er klaar voor!", schreeuwt de bondscoach op de persconferentie, doelend op de positie van rechtsbuiten. 

Een 5-3-2-formatie is door de schaarste voorin geen optie, denkt de geboren Amsterdammer. "Ik kan geen ander systeem implementeren in een week of drie dagen", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!