Nieuws

Lewandowski lovend over Xavi: 'Hij weet precies hoe hij Barcelona moet coachen'

Lewandowski lovend over Xavi: 'Hij weet precies hoe hij Barcelona moet coachen'

18-07-2022 23:51 Laatste update: 23:52

Robert Lewandowski is blij met zijn overstap van Bayern München naar FC Barcelona. Trainer Xavi speelde een grote rol in de komst van de Poolse vedette.

Zondag werd de transfer van Lewandowski wereldkundig gemaakt. "Ik sprak met Xavi en was meteen op de hoogte van zijn ideeën. De keuze om naar Barcelona te komen was voor mij niet moeilijk. Ik wil spelen en winnen en denk dat het met Xavi heel goed mogelijk is", zegt Lewandowski tegenover de clubkanalen van de Catalaanse grootmacht.

"Xavi weet precies hoe hij Barcelona moet coachen, want hij was een geweldige speler en nu is hij ook een hele goede coach", vervolgt de 33-jarige aanvalsleider. "Hij heeft een geweldige toekomst en daar wil ik ook deel van uitmaken."

Lewandowski laat weten erg content te zijn met deze nieuwe stap in zijn carrière. "De afgelopen dagen waren erg lang, maar uiteindelijk is de deal rond. Dus nu kan ik me focussen op een nieuw hoofdstuk in mijn leven, een nieuwe uitdaging."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!