Nieuws

Boëtius hoopt op Premier League, maar houdt optie open: 'Feyenoord is mijn thuis'

Boëtius hoopt op Premier League, maar houdt optie open: 'Feyenoord is mijn thuis'

15-07-2022 15:27

De transfervrije Jean-Paul Boëtius houdt sinds donderdag zijn conditie op pijl bij Feyenoord. De aanvaller annex middenvelder hoopt op een overstap naar de Premier League. Van een eventueel contract in Rotterdam is geen sprake, alhoewel hij de deur op een kiertje zet.

Toch wordt de oud-Feyenoorder gevraagd naar een eventueel derde dienstverband in De Kuip. "Of ik er überhaupt niet voor open sta?", reageert Boëtius tegenover RTV Rijnmond. "Dat weet ik niet. Er spelen veel dingen voorafgaand aan een dergelijke beslissing." Na zijn debuut in 2012 verkaste de buitenspeler in 2015 naar FC Basel. Twee jaar later keerde hij terug in de Maasstad als speler.

Die periode liep uit op een deceptie. Na geweigerd hebben om mee te trainen na afloop van een oefenwedstrijd tegen Fenerbahçe pakte Boëtius in korte tijd twee keer geel tegen De Graafschap. Toenmalig hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst zette hem vervolgens uit de selectie. Van 'wrevel' is geen enkele sprake, benadrukt Boëtius. "Ze noemden mij altijd 'kind van de club' en ik denk dat ze mij nog steeds zo zien. Zelfs na dat incidentje. Feyenoord is wat dat betreft mijn ouderlijk huis."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!