Transfernieuws

Fàbregas strijkt na Arsenal, Barcelona, Chelsea en Monaco neer in de Serie B

Fàbregas strijkt na Arsenal, Barcelona, Chelsea en Monaco neer in de Serie B

14-07-2022 23:22 Laatste update: 23:26

Cesc Fàbregas staat voor een opmerkelijke move. De 35-jarige middenvelder staat op het punt om zijn handtekening te zetten onder een contract bij Serie B-club Como, weet Italiaans transferexpert Gianluca Di Marzio.

Fàbregas zit sinds 1 juli zonder club, nadat zijn contract bij AS Monaco niet werd verlengd. Dat betekent goed nieuws voor Como, dat geen transfersom hoeft over te maken. De Spaanse routinier gaat een contract tekenen dat hem voor twee jaar aan de Italiaanse club verbindt.

De creatieve middenvelder zat op een dood spoor in Frankrijk: hij kwam afgelopen seizoen tot slechts drie optredens voor de club, twee in de hoofdmacht en één in het tweede van Monaco. Alles wees er dus op dat een transfer aanstaande was en nu is dat zo ver.

Het zal even schakelen zijn voor Fàbregas, die toch een imposante carrière achter de rug heeft. Cesc doorliep La Masia – de jeugdopleiding van FC Barcelona – maar maakte zijn debuut in het profvoetbal in de Premier League, bij Arsenal. Daar groeide hij uit tot een absolute topspeler waardoor een transfer naar zijn oude liefde Barça voor de hand lag. In Catalonië maakte hij onderdeel uit van het Guardiola-tijdperk waarna hij terugkeerde naar Engeland, bij Chelsea. Na vijf jaar verkaste hij naar Monaco, de club waar hij nu afscheid van neemt.