Breaking news

'Geen arbitragezaak tussen Ajax en familie Nouri: akkoord over schadevergoeding'

'Geen arbitragezaak tussen Ajax en familie Nouri: akkoord over schadevergoeding'

07-11-2021 14:27

Ajax en de familie Nouri zijn tot overeenstemming gekomen over een schadevergoedingsregeling. Dat meldt de NOS. Een arbitragezaak is daardoor van de baan.

Nouri zakte op 8 juli 2017 in elkaar tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen en later gaf algemeen directeur Edwin van der Sar toe dat er fouten zijn gemaakt door de medische staf van Ajax. De spelmaker had beter behandeld kunnen worden en mede daardoor liep de inmiddels 24-jarige Amsterdammer blijvend hersenletsel op.

In de jaren die daarop volgden, onderhandelden Ajax en de familie Nouri over een schadevergoeding. Ze kwamen er echter niet uit en dus leek er een arbitragezaak aan te pas te moeten komen om de zaak te beslechten. In januari van dit jaar werd die aangespannen door de familie en in oktober zou de zaak dienen. Dat is nu dus toch niet nodig.

Volgens de NOS is er een akkoord over een bedrag dat de verzorging van Nouri, het verloren verdienvermogen en de vergoeding van immateriële schade in de vorm van smartengeld zal omvatten. Over het precieze bedrag wordt door zowel Ajax als de familie van de voetballer geen uitspraken gedaan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!