Transfernieuws

'Conceição wordt de Messi van Portugal genoemd, weinig goals maar héél gevaarlijk'

'Conceição wordt de Messi van Portugal genoemd, weinig goals maar héél gevaarlijk'

11-07-2022 14:40
1

Francisco Conceição is in beeld bij Ajax om op termijn Antony op te volgen. In #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur werd het talent van FC Porto uitvoerig besproken.

Maandagochyend kwam De Telegraaf met het nieuws dat de zoon van FC Porto-trainer Sérgio Conceição op het lijstje staat bij Ajax. De negentienjarige rechtsbuiten zou voor vijf miljoen euro kunnen worden overgenomen van Porto. "Ik heb zijn statistieken er even bijgepakt. Hij heeft het afgelopen seizoen 25 wedstrijden gespeeld in de Portugese competitie, waarin hij twee keer scoorde en twee assists gaf. Aan zijn rendement kan dus gewerkt worden, wil hij kans maken bij Ajax", aldus VoetbalPrimeur-redacteur Lars Teunissen.

Host Dennie van Laar weet dat Conceição er goed opstaat in Portugal. "Hij wordt de Messi van Portugal genoemd, om er een lekkere sticker op te plakken. Hij maakt niet veel goals, maar is wel heel gevaarlijk", aldus Van Laar. Die zijn uitspraken onderbouwt met een statistiek. Per 90 minuten schiet de aanvaller liefst 4,8 keer op doel.

Redacteur Tim van Duijn ziet voor Conceição eenzelfde traject als met David Neres weggelegd. De Braziliaan kwam over van Sao Paulo en had tijd ndigd om te aarden in Amsterdam. "Neres heeft onder Marcel Keizer nog wedstrijden op de tribune gezeten. Uiteindelijk kon hij voor vijftig miljoen euro vertrekken (naar Guangzhou Evergrande, red.)."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!