Nieuws

Bekritiseerde Nainggolan slaat keihard terug: 'Jullie komen niet uit het voetbal'

Bekritiseerde Nainggolan slaat keihard terug: 'Jullie komen niet uit het voetbal'

10-07-2022 20:37

Radja Nainggolan heeft hard uitgehaald richting de Belgische pers. Vorig jaar keerde de middenvelder terug naar Royal Antwerp FC en maakte weinig indruk. De kritiek is volgens hem onterecht.

Als topaanwinst werd Nainggolan binnengehaald bij The Great Old, maar zijn stempel op het spel van de Antwerpenaren drukte hij nog niet. Volgens de international wordt er te veel naar statistieken gekeken. "En die puntjes: een vijfje als het niet goed was, een zesje als het oké was... Jullie kijken anders naar voetbal dan ik", zegt Nainggolan tegen de Gazet van Antwerpen.

Om zijn verweer kracht bij te zetten, rakelt hij een specifieke statistiek op. "Kijk, ik gaf vorig jaar in élke wedstrijd twaalf key passes. Jullie weten niet eens wat dat is", sneert Nainggolan. "Ik zal het jullie zeggen: dat is van de verdediging naar de aanval doorschakelen. Gaan we over dat soort zaken beginnen? Jullie komen niet uit het voetbal", besluit de spelverdeler.

In zijn eerste seizoen sinds zijn terugkeer kwam Nainggolan tot 36 wedstrijden gemeten over alle competities. Daarin scoorde hij drie keer en was hij net zo vaak de aangever.