Transfernieuws

ED: PSV mag miljoen euro bijschrijven vanwege Bergwijn-transfer naar Ajax

ED: PSV mag miljoen euro bijschrijven vanwege Bergwijn-transfer naar Ajax

05-07-2022 22:35

PSV kan zich alvast in de handen wrijven voor de overstap van Steven Bergwijn naar Ajax. Vanwege zijn verleden in Eindhoven heeft de club recht op bijna vier procent van de transfersom, wat neerkomt op ruim één miljoen euro. 

Dat weet het Eindhovens Dagblad te melden. Het gaat om een solidariteitsvergoeding van 3.75%, wat neerkomt op ongeveer 1,1 miljoen euro. Bergwijn speelde 149 wedstrijden bij PSV en werd in 2020 verkocht aan Tottenham Hotspur voor dertig miljoen euro. De Londense club laat hem nu voor een vergelijkbaar bedrag gaan, nadat duidelijk werd dat de aanvaller niet veel in het spel zou voorkomen bij de Spurs. 

PSV doet het de afgelopen weken op financieel gebied uitstekend. Ritsu Doan verliet de Eindhovense club voor 8,5 miljoen euro voor het Duitse SC Freiburg. Gianluca Scamacca, ook met een PSV-verleden, maakte voor vijftig miljoen euro de overstap naar Paris Saint-Germain, en de kans bestaat dat PSV daar ook wat aan verdient. Luuk de Jong werd wel voor ongeveer drie miljoen euro overgenomen van Sevilla FC.