Nieuws

Amsterdamse kassa rinkelt: Ajax in top twintig clubs met meeste verkochte shirts

Amsterdamse kassa rinkelt: Ajax in top twintig clubs met meeste verkochte shirts

18 april - 12:35

Sportief gezien beleeft Ajax een minder seizoen, maar dat geldt op commercieel gebied zeker niet. De Amsterdammers zijn van alle Europese clubs de veertiende met de meeste opbrengst uit shirtverkoop en merchandise over 2023.

Volgens een rapport van de UEFA heeft Ajax een omzet van 41 miljoen euro gedraaid die afkomstig is uit shirt- en merchandiseverkoop. Daarmee zijn de Amsterdammers gelijk gebleven ten opzichte van het jaar ervoor. De mindere sportieve prestaties hebben de Amsterdamse fans er dus niet van weerhouden om clubgerelateerde spullen te kopen.

Ajax is de enige Nederlandse club in de top twintig. In de lijst zijn twee Spaanse, zeven Engelse, drie Duitse, drie Italiaanse, twee Turkse en twee overige clubs opgenomen. Barcelona heeft het meest aan shirts en merchandise verkocht. De omzet is van 119 naar liefst 179 miljoen euro gestegen. Daar zullen de Catalanen in ieder geval niet alles van terug gaan zien. Onlangs werd bekend dat de club tot 49,99 procent van de retailomzet af zal staan. Daar staat wel een inkomende investering van zeshonderd miljoen tegenover.

Hieronder bekijk de volledige top twintig in de post hieronder:

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Footy Headlines (@footyheadlines22)