Transfernieuws

'Lozano kan terugkeren naar Mexico, club denkt aan mogelijke ruildeal met PSV'

'Lozano kan terugkeren naar Mexico, club denkt aan mogelijke ruildeal met PSV'

18 april - 08:36 Laatste update: 08:54

Mexicaanse media brengen Hirving Lozano in verband met een mogelijke terugkeer naar Mexico. De aanvaller van PSV zou de Eredivisie na dit seizoen kunnen verlaten voor een avontuur bij Chivas, dat zou denken aan een ruildeal met de Eindhovenaren.

In maart van dit jaar sprak Lozano zich nog uit over een terugkeer naar zijn geboorteland, waar zijn ouders groot fan zijn van Chivas. De aanvaller begon zijn spelercarrière CF Pachuca en schopte het uiteindelijk tot 149 wedstrijden in het eerste. Met 43 doelpunten en 31 assists achter zijn naam verdiende hij in 2017 een transfer naar PSV, dat 12,5 miljoen euro voor hem over had. Na twee jaar in Eindhoven telde Napoli 45 miljoen neer voor Lozano. In de zomer van 2023 haalde PSV de aanvaller weer terug en staat zijn teller na 29 optredens op zes doelpunten en drie assists. Afgelopen winter werd Lozano nog in verband gebracht met een overstap naar de MLS, toen bleek dat LA Galaxy interesse in de vleugelaanvaller had.

Met een transferwaarde van achttien miljoen benoemen Mexicaanse media al dat het een enorme onderneming zal worden als Chivas de aanvaller komende zomer wil binnenhalen. Vandaar dat de club zou denken om een eigen speler in de deal op te nemen. Zo zou Jesús Orozco Chiquete de overstap naar Eindhoven kunnen maken. De tweevoudig international met Mexico heeft een transferwaarde van zes miljoen euro. Met de mogelijke komst van centrale verdediger kan PSV direct een geschikte kandidaat voor de vacature van volgens seizoen in huis halen.