Nieuws

Wanneer stond er geen Engelse club in de halve finales van de Champions League?

Wanneer stond er geen Engelse club in de halve finales van de Champions League?

18 april - 06:54

Na de uitschakeling van Manchester City en Arsenal wist geen enkele club uit Engeland zich te plaatsen voor de halve finales van de Champions League. Een bijzonder fenomeen, dat niet vaak voorbij komt. Wanneer was dit eigenlijk voor het laatst? VoetbalNieuws neemt het met je door!

In de kwartfinales van het miljardenbal was Real Madrid te sterk voor Manchester City en werd Arsenal er door Bayern München uitgeknikkerd. De twee boosdoeners zien elkaar nu terug in de halve finales van het toernooi, terwijl PSG en Borussia Dortmund strijden voor het andere finaleticket. 

Wanneer stond er voor het laatst geen Engels team in de halve finales?

Voor het eerst sinds het seizoen 2019-2020 zullen er geen Engelse clubs deelnemen aan de halve finales van de Champions League. Dit onderstreept een opvallende trendbreuk, aangezien Engelse teams vaak domineren in de late fasen van het toernooi.

In het seizoen 2019-2020 was Manchester City de laatste Engelse club in de competitie, maar zij werden uitgeschakeld na een 3-1 nederlaag tegen Lyon. Eerder, in het seizoen 2016-2017, was het Leicester City dat de kwartfinales bereikte maar uiteindelijk verloor van Atlético Madrid met 2-1 over twee wedstrijden. Een nog opmerkelijker seizoen was 2014-2015, toen geen enkele Engelse club de kwartfinales haalde. Arsenal en Chelsea werden beide op uitdoelpunten uitgeschakeld na 3-3-gelijkspelen over twee wedstrijden, terwijl Manchester City met 3-1 verloor van Barcelona, de uiteindelijke winnaars.