Real Madrid wint geweldig voetbalgevecht na strafschoppen van Manchester City

17 april - 23:47 Laatste update: 23:55

Real Madrid heeft een geweldig voetbalgevecht na strafschoppen gewonnen van Manchester City. De Koninklijke had het erg moeilijk, maar bleek na een 1-1 gelijkspel in de reguliere speeltijd het sterkts tijdens de strafschoppen.

Na de 3-3 van een week eerder begon Manchester City de wedstrijd met goed nieuws, aangezien Kyle Walker na een lange blessure weer zijn rentree in de basis maakte. Real Madrid moest het stellen zonder Aurélien Tchouaméni, die een week eerder een gele kaart pakte en daarom wegens een schorsing aan de kant stond.

De openingsfase ging wat op en neer, maar de eerste klap werd na tien minuten uitgedeeld door Real Madrid. Een goede aanval van De Koninklijke werd via Jude Bellingham, Federico Valverde en Vinícius Júnior uiteindelijk beloond door Rodrygo, die van dichtbij binnen wist te schieten.

Na dat moment ging City wat meer in de aanval. Erling Haaland, die in totaal op achttien goals in negentien wedstrijden in de CL stond voor City, kwam eindelijk een keer aan de bal in de vijandelijke zestien. De Noor kopte helaas op de lat en daar kwamen de Spanjaarden goed weg. Voor rust kreeg Real via Dani Carvajal nog een kans en schoot Kevin De Bruyne nog van afstand, maar gescoord werd er niet en dus gingen de clubs rusten met 0-1.

Na rust ging City op jacht naar de gelijkmaker en was het voor Real vooral tegenhouden. Jack Grealish testte Andriy Lunin, die enkele minuten later bijna door zijn eigen verdediger werd gepasseerd. Nacho liep de bal bijna zo in eigen doel, maar gelukkig voor de Spanjaard kon hij nog voor de lijn wegwerken.

Na dit moment drukte City verder op het doel van de Madrilenen, waarna de gekke vijf minuten van De Bruyne aanbraken. De Belg stond eerst op de goede plaats voor de verlossende gelijkmaker, waarmee hij het Etihad Stadium deed ontploffen. Na dat moment was de Belg tot twee keer toe dicht bij de tweede treffer van City, maar zijn pogingen gingen nét over. Het zorgde ervoor dat er een verlenging aan te pas moest komen.

In de verlenging begon het schaken pas echt. Het was City dat de druk op Real, dat Rodrygo en Vinícius naar de kant zag gaan, hield. Toch was de grootste kans in de eerst helft van de verlenging voor de Madrilenen. Antonio Rüdiger dook op in de zestien van Ederson, maar schoot naast. In de tweede helft van de verlenging werd duidelijk dat de tank aan beide kanten leeg was. Een uitbraak van Jude Bellingham was het enig wapenfeit, maar hij viel zo in de armen van Ederson om maar aan te geven hoe diep hij en alle anderen al waren gegaan. Strafschoppen waren het gevolg.

In de strafschoppenserie was het City dat begon. Julian Álvarez schoot onberispelijk raak, waarna er twee opmerkelijke mannen misten. Luka Modric eerst, waarna Bernardo Silva het met door het midden wilde doen maar Ederson lette goed op. Aan de kant van City kwam de volgende misser. Matteo Kovacic vond de handen van Lunin. Real kwam vervolgens weer op voorsprong via Lucas Vazquez en ook Phil Foden deed zijn plicht, waarna ook Nacho namens de Madrilenen scoorde. Ederson ging daarna niet op goal, maar schoot zelf en vond het net. De last kwam tot slot op de schouders van Rüdiger, die niet miste en Real de winnaar van het voetbalgevecht maakte.