Nieuws

Bizar: voor deze club gaat Romário (58) écht zijn terugkeer als voetballer maken

Bizar: voor deze club gaat Romário (58) écht zijn terugkeer als voetballer maken

17 april - 10:52

Romário de Souza Faria, legendarisch voormalig PSV-aanvaller en wereldkampioen van 1994, bereidt zich voor op een ongelooflijke terugkeer in het professionele voetbal. Op 58-jarige leeftijd heeft hij zich aangemeld om te spelen voor America-RJ, een club in de tweede divisie van het staatskampioenschap van Rio de Janeiro, waar ook zijn zoon Romarinho speelt.

Volgens GE Globo heeft de voetbalbond van de staat Rio de Janeiro bevestigd dat Romário dinsdag is geregistreerd als speler. Hoewel de nationale voetbalbond van Brazilië nog goedkeuring moet geven, is Romário vastberaden zijn sportieve rentree te maken. Interessant is dat hij, hoewel wettelijk verplicht een salaris te ontvangen, van plan is dit salaris terug te storten in de clubkas, aangezien hij sinds enkele maanden ook de president van de club is.

Romário, die eerder tussen 1988 en 1993 voor PSV speelde waar hij in 110 wedstrijden maar liefst 98 doelpunten maakte, is geen onbekende in het maken van comebacks. In 2009 keerde hij al eens terug naar het veld om te spelen voor América. Met de competitie die op 18 mei begint, kan Romário spoedig weer in actie komen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!