Nieuws

Dit is wanneer Borussia voor het laatst in de halve finales van de UCL stond

Dit is wanneer Borussia voor het laatst in de halve finales van de UCL stond

16 april - 23:47

Na de knotsgekke wedstrijd tegen Atlético Madrid (4-2) mag Borussia Dortmund zich eindelijk weer eens halvefinalist van de Champions League noemen. Maar wanneer gebeurde dit eigenlijk voor het laatst? VoetbalNieuws neemt deze prestatie van de Duitsers met je door!

In het seizoen 2012-2013 schitterde Borussia Dortmund voor het laatst in de halve finales van de  Champions League. Dit memorabele seizoen, onder leiding van Jürgen Klopp, staat in de annalen gegrift als een van de meest opwindende Europese campagnes van de club. Dortmund, bekend om hun dynamische speelstijl, wist de harten van vele voetbalfans te veroveren.

In de halve finale trof Dortmund Real Madrid, een ontmoeting die historisch zou worden door de fenomenale prestatie van Robert Lewandowski. De Poolse spits scoorde alle vier doelpunten in de eerste leg, wat resulteerde in een 4-1 overwinning voor Dortmund. Deze wedstrijd is vooral beroemd geworden door Lewandowski’s pure dominantie, waardoor Dortmund een comfortabele voorsprong nam in het tweeluik.

De returnwedstrijd in Madrid was spannender, met Real Madrid die bijna de comeback voltooide. Ze wonnen de wedstrijd met 2-0, maar het was niet genoeg om Dortmund uit te schakelen. Met een aggregaat van 4-3 verzekerde Dortmund zich van een plek in de finale op Wembley. Hoewel Borussia Dortmund de finale tegen Bayern München nipt met 2-1 verloor, herinneren fans zich 2012-2013 als een seizoen van grote triomfen en hartstochtelijk voetbal. De prestaties van dat jaar hebben een blijvende indruk achtergelaten op de supporters en worden beschouwd als een hoogtepunt in de Europese geschiedenis van de club.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!