Nieuws

Wat zegt Oranje Leeuwinnen-bondscoach Jonker over de volgende Ajax-trainer?

Wat zegt Oranje Leeuwinnen-bondscoach Jonker over de volgende Ajax-trainer?

14 april - 22:05 Laatste update: 15 april - 01:11

Andries Jonker is overtuigd dat Louis van Gaal de opvolger van John van 't Schip moet worden. De bondscoach van de Oranje Leeuwinnen denkt dat de oud-bondscoach rust zou kunnen brengen in Amsterdam. Wat zei Jonker precies over Van Gaal? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rij.

"Dan gaan de supporters en sponsoren er direct achter staan, want de motor van de club is het eerste elftal", stelt Jonker in het NOS-programma Langs de Lijn. "Niemand loopt dan nog weg, iedereen sluit aan. Wij hebben niemand anders kunnen bedenken die niet ter discussie zou worden gesteld. Een andere oplossing hebben we echt niet kunnen bedenken."

Jonker denkt dat ook de oplossing hebben gevonden om Ajax-supporters weer enthausiast te maken. "Hij kan een staf om zich heen verzamelen, mensen die hem werk uit handen nemen. Met Van Gaal draait iedereen in één keer het hoofd om en wordt er naar voren gekeken. Dan gaat het roodwitte hart weer vol verwachting kloppen."

Op dit moment is Van Gaal al betrokken bij de Amsterdammers. De oud-trainer van Ajax die de Champions League in 1995 won is op dit moment adviseur van de Raad van Commissarissen. Op de radio bevestigd Jonker wel dat het zijn eigen mening is en dat hij de afgelopen maanden geen contact meer heeft gehad met Van Gaal.