Nieuws

Titel in zicht: dit zijn de scenario's voor het kampioenschap van PSV

Titel in zicht: dit zijn de scenario's voor het kampioenschap van PSV

15 april - 08:54 Laatste update: 08:07

PSV is hard op weg naar de landstitel. Het 25e kampioenschap kan de Eindhovenaren bijna niet meer ontglippen en VoetbalNieuws zet de scenario’s voor wanneer de vlag uit kan op een rij.

PSV ging het voetbalweekend in met negen punten voorsprong. Door de zege op Vitesse groeide het gat naar nummer twee Feyenoord naar twaalf, maar zij wonnen weer van Fortuna Sittard. In totaal zijn er na dit weekend nog twaalf punten te pakken. De Eindhovenaren kunnen de titel dus ruiken, maar zijn er nog niet.

Scenario 1: PSV en Feyenoord blijven winnen

Feyenoord won zondagmiddag van Fortuna Sittard. Bij een verliespartij hadden de Eindhovenaren de titel al bijna binnen gehad. Donderdag 25 april komen beide ploegen wederom in actie. PSV gaat dan op bezoek bij SC Heerenveen en Feyenoord mag op bezoek bij Go Ahead Eagles. Bij winst van beide ploegen is PSV officieus kampioen aangezien het gat van negen dan nog enkel mathematisch te overbruggen is. PSV heeft een veel beter doelsaldo waardoor het dan al bijna onmogelijk is. Tegen Sparta Rotterdam op 5 mei kunnen de Eindhovenaren dan in eigen huis kampioen worden.

Scenario 2: Feyenoord gaat morsen

PSV speelt dus op 25 april om 18.45 uur uit bij Heerenveen. Mocht PSV winnen en Feyenoord later op de avond verliezen van Go Ahead, dan zal er feest in de bus van PSV naar huis zijn. De Eindhovenaren worden dan hoogstwaarschijnlijk op de snelweg kampioen en krijgen de schaal uitgereikt als zij een week later thuis tegen Sparta spelen.

Scenario 3: PSV laat punten liggen

Als PSV de komende weken punten laat liggen, dan wordt het titelfeest vooruit geschoven. De Eindhovenaren hebben nog drie punten nodig om officieus kampioen te worden. Met vier punten is de titel definitief voor de ploeg van Peter Bosz. Mocht PSV alles verliezen, dan komt de titel in gevaar en kan enkel Feyenoord er nog overheen.