Nieuws

Waar wordt de Europa League-kraker tussen Liverpool en Atalanta uitgezonden?

Waar wordt de Europa League-kraker tussen Liverpool en Atalanta uitgezonden?

11 april - 07:55 Laatste update: 07:55

Net als de Champions League is ook de Europa League in zijn laatste fase gekomen. Daarin zullen Liverpool en Atalanta in de kwartfinales voor een spetterend affiche zorgen. Waar is de wedstrijd live te volgen en hoe laat begint het duel? VoetbalNieuws.nl dient als je agenda.

Live Liverpool - Atalanta kijken

Na een ruime overwinning op Sparta Praag wacht in de kwartfinale van de Europa League de eerste echte test voor Liverpool. In een strijd met Atalanta zullen beide ploegen bepalen wie zich bij de laatste vier van het toernooi mag begeven. Het zal een zeer Nederlands getinte wedstrijd zijn, want bij beide ploegen spelen in totaal zes Nederlanders. Bij The Reds staan Cody Gakpo en Virgil van Dijk op het veld en bij La Dea doen Teun Koopmeiners, Marten de Roon, Hans Hateboer en Mitchel Bakker mee.

Na een gelijkspel op Old Trafford liep Liverpool averij op in de titelstrijd van de Premier League, terwijl Atalanta in een bittere strijd is verwikkeld om zich überhaupt voor Europees voetbal te plaatsen. La Dea staat zesde, maar heeft Napoli en Lazio op de hielen. Wel is nummer vijf AS Roma nog altijd binnen handbereik, want Atalanta speelde één wedstrijd minder en heeft een achterstand van vijf punten. In de Champions League van 2020/2021 speelden beide ploegen nog tegen elkaar in de groepsfase. In Italië werd het 0-5 voor Liverpool en in Engeland won Atalanta verassend met 0-2.

Op welke zender is Liverpool - Atalanta te zien?

Om 21.00 uur zal de bal beginnen met rollen op Anfield. De Turkse scheidsrechter Halil Umut Meler zal dan fluiten voor de aftrap van het duel dat live te zien zal zijn op ESPN 2 en VeronicaVoetbalNieuws.nl zal tevens verslag doen. Het daarvoor bestemde liveblog komt te zijner tijd online.