Nieuws

Het hof heeft geoordeeld: hierom moet SEG miljoenen betalen aan Stefan de Vrij

Het hof heeft geoordeeld: hierom moet SEG miljoenen betalen aan Stefan de Vrij

9 april - 11:32 Laatste update: 11:54
1

Stefan de Vrij heeft een rechtszaak gewonnen tegen de Sports Entertainment Group (SEG), waarbij hij een schadevergoeding van ruim 5 miljoen euro toegekend kreeg. Dat besluit werd dinsdag door het gerechtshof van Amsterdam genomen, wat resulteert in een hogere uitkering dan de oorspronkelijke 4,75 miljoen euro die de rechtbank had vastgesteld.

De kwestie draait om de overgang van De Vrij in 2018 van Lazio naar Internazionale, SEG, de bemiddelaar van deze transfer, werd ervan beschuldigd De Vrij niet volledig te hebben geïnformeerd over de provisie die het bureau van Internazionale zou ontvangen. SEG stelde dat het tijdens de transfer de club bijstond, niet de speler.

Persbureau ANP meldt dat het hof heeft geoordeeld dat er wel degelijk een bemiddelingsovereenkomst bestond tussen SEG en De Vrij, waarbij SEG verplicht was de voetballer te informeren over de te ontvangen provisie van 9,5 miljoen euro. Deze verplichting kwam voort uit het eigen financiële belang van SEG bij de arbeidsovereenkomst tussen De Vrij en Internazionale.

De schending van deze meldingsplicht heeft volgens het hof geleid tot een lager inkomen voor De Vrij, waardoor zijn schade op ruim 5,2 miljoen euro wordt geschat.