Nieuws

Nieuwe klap voor Memphis en Atlético Madrid: 'spits mist drie tot vier weken'

Nieuwe klap voor Memphis en Atlético Madrid: 'spits mist drie tot vier weken'

8 april - 15:25 Laatste update: 15:25

Memphis Depay zal wederom langere tijd aan de kant zitten met een spierblessure. Het zou gaan om een blessure in het linkerbeen van de aanvaller. Memphis zal onder andere het duel tegen Borussia Dortmund aan zich voorbij moeten laten gaan.

'Atlético Madrid verliest de Nederlandse spits opnieuw voor de volgende wedstrijden', schrijft de Spaanse sportkrant Marca. 'Vier weken. Dat blijkt uit de medische tests waaraan hij vanochtend werd onderworpen en die de ergste voortekenen bevestigen: hij loopt een spierblessure op richting het einde van het seizoen.

Daarmee zal Memphis de komende clash met Borussia Dortmund vanaf de kant moeten bekijken, maar ook de belangrijke wedstrijd in La Liga tegen Girona komt de vroeg voor de spits. Ronald Koeman zal opgelucht ademhalen dat het blessurenieuws niet nog erger is. Voor het eerst sinds bijna één jaar tijd was Depay aanwezig bij het Nederlands elftal en richting het EK zou nog een langdurige blessure desastreus zijn.

Marca denkt ook dat de uitwedstrijd in Borussia Park te vroeg zal komen voor Memphis. De drie tot vier weken dat hij uitgeschakeld is, is midden in de bepalende periode voor Atléti. 'Ongeacht een mogelijk gelijkspel of een verliespartij, bestaat er zelfs ernstige twijfel of Memphis op tijd een hypothetische halve finale zal kunnen spelen. Vooral de heenwedstrijd, die gespeeld zou worden tussen dinsdag 30 april of woensdag 1 mei. Er zouden veel meer mogelijkheden zijn voor de terugkeer op dinsdag de 7e of woensdag de 8e van de volgende maand.'