Nieuws

Dit is de meest memorabele editie van PSV - Vitesse

Dit is de meest memorabele editie van PSV - Vitesse

12 april - 12:00

PSV speelt dit weekend in eigen huis tegen hekkensluiter Vitesse en hoopt een stap dichter bij de 25ste landstitel te komen. In het verleden zijn de Eindhovenaren thuis twee keer landskampioen geworden tegen de Arnhemmers. De laatste keer dat dit gebeurde, zal voor menig PSV-fan nog altijd in het geheugen gegrift staan. VoetbalNieuws.nl neemt je mee naar de meest memorabele editie van PSV-Vitesse.

Dit is de meest memorabele editie van PSV-Vitesse

Spectaculair einde van de Eredivisie 2006/07

De Nederlandse voetbalfan zal de laatste speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2006/07 niet snel vergeten. AZ, Ajax en PSV konden op de laatste speeldag nog kampioen worden en stonden alle drie op 72 punten. AZ had het beste doelsaldo en stond dus op poleposition om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis landskampioen te worden. Daarvoor moest de ploeg van Louis van Gaal winnen bij Excelsior.

Ajax speelde de uitwedstrijd tegen Willem II in de hoop alsnog kampioen te worden bij een eventuele misstap van AZ. PSV speelde thuis tegen Vitesse en had van de drie clubs de slechtste papieren om kampioen te worden. Na twintig wedstrijden had de ploeg van Ronald Koeman nog een voorsprong van elf punten op AZ, maar gedurende het seizoen verdween die voorsprong als sneeuw voor de zon en in speelronde 33 verloor PSV na een 1-1 gelijkspel bij FC Utrecht zelfs de koppositie aan de Alkmaarders.

Laatste goal Phillip Cocu voor PSV

Ondanks dat PSV de slechtste uitgangspositie had om kampioen te worden, presteerden de Eindhovenaren het onmogelijke. Dankzij een late goal van aanvoerder Phillip Cocu won PSV met 5-1 van Vitesse en was het afhankelijk van de resultaten van AZ en Ajax. AZ verloor verrassend met 3-2 van Excelsior en was daardoor dus definitief uitgeschakeld voor de titel. Ajax won in Tilburg met 0-2 van Willem II, maar kwam daarmee één doelpunt tekort om landskampioen te worden.

Hierdoor werd PSV voor de derde keer op rij landskampioen. Achteraf was de beslissende goal van Cocu de laatste goal die de middenvelder maakte voor de Eindhovenaren. Ook speelde de 101-voudig Oranje-international die dag voor het laatst een wedstrijd in dienst van PSV. De samenvatting van de wedstrijd is hier te bekijken.