Transfernieuws

'PSV raakt verdediger na akkoord komende zomer transfervrij kwijt aan Burnley'

'PSV raakt verdediger na akkoord komende zomer transfervrij kwijt aan Burnley'

5 april - 13:12 Laatste update: 13:14
1

PSV lijkt Shurandy Sambo komende zomer kwijt te gaan raken. De rechtsachter, die beschikt over een aflopend contract, zou namelijk een akkoord hebben bereikt met Burnley FC. Met dat transfernieuws komt Fabriziano Romano vrijdagmiddag naar buiten.

'Burnley bereikt akkoord om de Nederlandse vleugelverdediger Shurandy Sambo deze zomer transfervrij te contracteren, here we go!', gaf Romano aan. De transferexpert weet exclusief te melden dat het om een vierjarig contract voor Sambo zal gaan. Sambo keerde afgelopen zomer na een succesvolle huurperiode bij Sparta terug in Eindhoven. Zijn toekomst bij PSV leek nooit zeker en werd zelfs gelinkt aan een overstap naar FC Twente en Ajax. Echter bleef Sambo bij PSV, waarvoor hij dit seizoen slechts 114 minuten in actie mocht komen.

Sambo maakte in 2009 de overstap naar Eindhoven doorliep de gehele jeugdopleiding van PSV. In mei 2021 volgde tegen FC Utrecht (1-1) zijn debuut in het eerste. Tot een definitieve doorbraak kwam het uiteindelijk nooit. De teller van Sambo in PSV 1 staat dertien karige optredens. Met een aflopend contract kon de rechtsachter zijn opties deze zomer gaan bekijken en lijkt nu dus naar degradatiekandidaat Burnley te gaan vertrekken.