Sterk in Eindhoven: zo verliepen de recente bezoeken van AZ aan PSV

4 april - 16:45 Laatste update: 6 april - 14:30

Zaterdagavond wacht er voor AZ een bezoek aan PSV. Eerder dit seizoen waren de Alkmaarders in eigen huis kansloos tegen de koploper (0-4). Echter kan het uit resultaten van vorige bezoeken aan Eindhoven met de borst voorruit richting PSV gaan. VoetbalNieuws neemt de recente uitwedstrijden van AZ bij PSV met je door!

2022-23: AZ dankt Pavlidis in Eindhoven

Afgelopen seizoen nam AZ nog de drie punten mee uit Eindhoven naar Alkmaar. Via Vangelis Pavlidis kwam het na achttien minuten al op een 0-1-voorsprong, en raakte deze niet meer kwijt. Na 57 minuten dacht PSV via Cody Gakpo op gelijke hoogte zijn gekomen, maar zag de VAR hier een stokje voor steken.

2021-22: AZ knokt zich terug bij PSV

Na negentien minuten kwam PSV via Armando Obispo op voorsprong tegen AZ. De bezoekers uit Alkmaar kwamen vijf minuten voor rust via Bruno Martins Indi nog voor de break op gelijke hoogte. De topper leek uit te monden op een gelijkspel, maar in de 75e minuut kwam AZ via Jesper Karlsson op een 1-2-voorsprong en was zo uiteindelijk te sterk voor PSV.

2020-21: Koopmeiners goud waard voor AZ

Via twee doelpunten van Teun Koopmeiners in acht minuten tijd stond AZ na 39 minuten voor in Eindhoven. Na een uur spelen deed PSV via Philipp Max wat terug, maar kon AZ er niet van weerhouden om de volle buit uit Eindhoven naar Alkmaar mee te nemen.

2019-202: AZ wint eindelijk weer eens in Eindhoven

Voor het eerst in jaren was AZ weer eens de baas over PSV in Eindhoven. En hoe. De Alkmaarders kwamen in de blessuretijd van de eerste helft via twee treffers van Myron Boadu op een 0-2-voorsprong in het Philips Stadion. Na 22 minuten moest PSV al verder met tien man, na een rode kaart van Ryan Thomas. In de tweede helft werd de score door AZ nog eens verdubbeld, dat via doelpunten van Jonas Svensson en Dani de Wit uiteindelijk met 0-4 wist te winnen van PSV.