Breaking news

Koopmeiners mist oefeninterland met Duitsland definitief door blessure

Koopmeiners mist oefeninterland met Duitsland definitief door blessure

25 maart - 10:07 Laatste update: 10:31

Een domper voor Teun Koopmeiners, die de oefeninterland met Duitsland definitief aan zich voorbij moet laten gaan. De middenvelder liep tijdens zijn invalbeurt tegen Schotland (4-0) een blessure op en is niet op tijd fit om dinsdagavond in actie te komen, zo werd maandagochtend bekend. Het is voor Ronald Koeman deze interlandperiode afvaller nummer vier.

Afgelopen vrijdag mocht Koopmeiners tijdens de oefeninterland tegen Schotland (4-0) in de 82e minuut invallen. De middenvelder verving de teruggekeerde Georginio Wijnaldum. Echter liep de invalbeurt niet als gehoopt en bleek een dag later dat Koopmeiners klachten over had gehouden aan zijn optreden. Koopmeiners moest de training aan zich voorbij laten gaan en is nu definitief afgehaakt bij Oranje. De 21-voudig international keert terug naar Atalanta.

Het is niet de eerste speler die deze interlandperiode wegvalt bij Oranje. Zo moest Koeman eerder al vroegtijdig afscheid nemen van Brian Brobbey, Stefan de Vrij en Quilindschy Hartman. Mogelijk komt daar zelfs nog een naam bij, namelijk die van Wout Weghorst. De pinchhitter verliet de training van afgelopen zondag nog met een zak ijs op zijn knie. Desondanks reist Oranje met een selectie van 22 spelers af naar Duitsland. Morgenavond wacht in het Deutsche Bank Park een oefeninterland.