Nieuws

'Volgende blessuregeval bij Nederlands Elftal: ook spits moest training staken'

'Volgende blessuregeval bij Nederlands Elftal: ook spits moest training staken'

25 maart - 07:40

Een volgend blessuregeval bij het Nederlands Elftal in aanloop naar de oefeninterland tegen Duitsland. Zondagavond maakte Oranje-watcher Jeroen Stekelenburg bij de NOS bekend dat Wout Weghorst de training moest staken.

"Het was eigenlijk niet zo'n spannend weekend", begon Stekelenburg bij Studio Voetbal. De journalist blikte terug op de trainingen van Oranje, waarbij zondag de pers niet aanwezig mocht zijn. "Zaterdag was er een uitlooptraining, en daar waren vooral de reserves erg druk. Iedereen is wel op het veld geweest, behalve Teun Koopmeiners." De middenvelder ontbrak zaterdag al op de training van Oranje, nadat hij na zijn invalbeurt tegen Schotland (4-0) lichte klachten overhield. Het is de vraag of Koopmeiners er dinsdag tegen Duitsland bij kan zijn.

Dat is ook nog maar de vraag voor Wout Weghorst. De pinchhitter verliet volgens Stekelenburg verliet Weghorst de training 'overigens met ijs op zijn knie'. Tegen Schotland was de spits nog als invaller trefzeker. Het was voor Weghorst zijn achtste doelpunt in Oranje. Dinsdagavond oefent Oranje in aanloop naar het EK van komende zomer in het Deutsche Bank Park tegen gastland Duitsland.