Nieuws

Dit zijn de spelers uit de Eredivisie met de meeste interlands achter hun naam

Dit zijn de spelers uit de Eredivisie met de meeste interlands achter hun naam

24 maart - 09:30

In de Eredivisie lopen behoorlijk wat internationals rond. Echter ontbreekt er in de competitie op dit moment een speler die boven de magische grens van honderd interlands staat. Desondanks zijn drie spelers die al meer dan tachtig keer het shirt van hun nationale elftallen droegen. VoetbalNieuws neemt de spelers met de meeste interlands met je door!

Alireza Jahanbakhsh – Iran

Op nummer één in de lijst staat Alireza Jahanbakhsh van Feyenoord. De aanvaller kwam al 83 keer in actie voor Iran en was daarin goed voor zeventien doelpunten. Jahanbakhsh deed met Iran enkele keren mee aan een WK, zo was hij er bij in 2014, 2018 en 2022.

Jordan Henderson – Engeland

Met de komst van Jordan Henderson naar Ajax was de Eredivisie in een klap een groot international rijker. Zo droeg de middenvelder al 81 keer het shirt van Engeland en was hij aanwezig op het EK van 2014, 2018 en 2022. Drie keer kwam Henderson tot scoren voor zijn geboorteland.

Mathew Ryan – Australië

Voor Mathew Ryan staat de teller ook op 81 interlands. De sluitpost van AZ verdedigde al vaak het doel van Australië en is nog altijd de nummer één van de The Socceroos. Met Australië won Ryan in 2015 de Asian Cup en deed daarnaast ook nog eens mee aan het WK van 2014, 2018 en 2022.

Spelers met meeste interlands in de Eredivisie

Alireza Jahanbakhsh – Iran: 83
Jordan Henderson – Engeland: 81
Mathew Ryan – Australië: 81
Hirving Lozano – Mexico: 66
Jasper Cillessen – Nederland: 65
Lasse Schöne – Denemarken: 51
Steven Berghuis – Nederland: 46
Eloy Room – Curaçao: 46
Oğuzhan Özyakup – Turkije: 43
Ion Nicolaescu – Moldavië: 40

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!