Nieuws

Deze functie die als 'megaklus' wordt gezien gaat Janssen bekleden bij Vitesse

Deze functie die als 'megaklus' wordt gezien gaat Janssen bekleden bij Vitesse

22 maart - 11:23

Theo Janssen gaat de scouting van Vitesse in handen krijgen, zo meldt De Gelderlander. De voormalig speler en assistent-trainer van de club volgt Daniel Ebbert op en krijgt een 'monsterklus'.

Ebbert zal per 1 april aan de slag gaan bij VfB Stuttgart. Om in te spelen op het vertrek van de Duitser komt Vitesse nu met Janssen op de proppen. De voormalig middenvelder van onder meer FC Twente en Ajax was al scout in Arnhem, voordat hij jeugdtrainer werd bij de club en als assistent van het eerste team aan de slag ging.

Volgens De Gelderlander krijgt Janssen een 'megaklus' voor zijn kiezen. Zo zijn er een hoop aflopende contracten bij Vitesse en zal er rekening moeten worden gehouden met lijfsbehoud én degradatie. Janssen zal dus een Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-plan moeten maken.

In totaal zijn er elf spelers in de hoofdmacht van Vitesse waarvan het contract niet afloopt. Dat zijn Eloy Room, Carlens Arcus, Mats Egbring, Mica Pinto, Melle Meulensteen, Mathijs Tielemans, Thomas Buitink, Miliano Jonathans, Gyan de Regt, Simon van Duivenbooden en Amine Boutrah. Vitesse kwam donderdag ook met het nieuws dat Paul van der Kraan als adviseur is gestrikt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!